Årets sogneudflugt

Årets Sogneudflugt går til Kolding

Lørdag d. 17. juni fra kl. 09.00-17.30

Geografisk have drivhus

Besøger vi Geografisk have i Kolding og Dansk sygeplejehistorisk museum ved Kolding fjord.

Vi kører fra Dyrup kirke 9.00 til Geografisk have i Kolding. Den 14 hektar store have er anlagt i 1918 af Aksel Olsen, der havde en interesse for planter fra hele verden, særligt fra Sydøstasien. Der findes områder med planter fra Kina, Japan, Nordamerika og Europa. Vi får en rundvisning i den smukke have, der lige nu står i fuldt flor. Den prisbelønnede Rosenhave er især en fantastisk duftoplevelse med over 5000 moderne roser. 

Efter rundvisningen bliver der tid til at opleve haven på egen hånd, klappe gederne eller bese ”Kolding miniby”, der er en del af haven.

Middagen indtager vi på kroen ”Kryb i ly” inden vi kører til Dansk sygeplejehistorisk museum, der ligger ved Kolding Fjord. Det nuværende Kolding Fjord hotel var tidligere tuberkulosehospital. Sygeplejehistorisk museum ligger ved siden af og er det tidligere julemærkesanatorium for børn med tuberkulose. Udover den faste udstilling om sygepleje gennem tiden kan man se rekvisitter udlånt til TV serien ”Sygeplejeskolen”.

viser Hotel Kolding FjordEfter en times tid i udstillingen drikker vi kaffe på terrassen med udsigt over Kolding fjord inden vi vender næsen mod Dyrup.

 

Udflugten koster 400 kr. som betales ved tilmelding. Den indbefatter bus, entreer, rundvisning, middag inkl. 1 genstand samt kaffe og kage til eftermiddagskaffen.

 

 

 

Program:

Kl. 9.00 Afgang fra Dyrup Kirke. Der serveres en kop kaffe i bussen.

Kl. 10.15 Rundvisning i Geografisk have

11.45 på egen hånd i geografisk have

12.30 Afgang fra P-pladsen

13.00 Middag på ”Kryb i ly” kro

14.30 Afgang fra kroen

14.45 Dansk sygeplejehistorisk museum på egen hånd.

15.45 Kaffe med kage på museets terrasse.

Hjemkomst forventes ca. kl. 17.00