Fredagsåbent

Fredagsåbent er hyggelige eftermiddage, hvor vi mødes til samvær og foredrag. Vi synger sammen og midtvejs er der en kaffepause. Det er gratis at deltage, men kaffe med kage koster 25 kr. 

Alle er velkommen!

Julehygge med Jesper

Fredag d. 15. december, kl. 14-16.

Jesper Buhl er uddannet Baryton fra Det Fynske Musikkonservatorium, har været chef for den Fynske opera og har sunget på de store scener verden over. Han besøgte os sidste år i december og vi var så begejstrede, at vi hyrede ham til at komme igen i år! Jesper Buhl synger smagsprøver fra sit righoldige repertoire og fortæller anekdoter fra sit mangeårige virke. Pavel Refsgaard Jensen medvirker på klaver.

Liv i Livet indtil døden- aktiv dødshjælp?

Fredag d. 12 januar, kl. 14-16

Lisa Seest Nielsen bor i Dyrup og er overlæge på intensiv afdeling i Kolding. Om sit foredrag skriver hun: ”I hele mit liv har døden været en naturlig følgesvend og jeg mistede flere af mine nærmeste, herunder min far, da jeg var barn. Det, sammen med mit job som læge, har givet mig en iboende interesse og et engagement, der handler om at gøre døden til en naturlig del af livet, tage beslutninger og ansvar for eget liv, og at hjælpe med at skabe liv i livet helt indtil døden” Lisa vil tale om aktiv dødshjælp og om de muligheder og rettigheder, der allerede findes for hjælp og lindring, også uden at modtage aktiv dødshjælp.

D-dag med danske øjne

Fredag d. 26. januar, Kl. 14-16

Jakob Tøtrup Kjærsgaard er forfatter, foredragsholder og cand.mag. i Historie og Kulturarvsformidling. Han har tidligere arbejdet ved Kystmuseet i Frederikshavn, samt Utah Beach Museum i Normandiet.

Foredraget tager udgangspunkt i hans bog:  ”Den Røde Brænding – danske beretninger fra D-dag og invasionen i Normandiet 1944”. Bogen behandler de danske krigssejlere og øvrige danskere i allieret tjeneste, der deltog i invasionen i Normandiet i 2. Verdenskrig.

   Kommende fredagsåbent